Išvirtos bulvės nulupamos ir sumalamos mėsamale. Į maltas bulves sudedami kiaušinių tryniai, mairūnas, petražolių lapelių, išplakti kiaušinių baltymai, pasūdoma ir viskas lengvai sumaišoma. Šakute imama po truputį masės, dedama į aliejumi išteptą skardą ir kepama karštoje, 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20-30 min. Valgoma su žuvies ar mėsos patiekalais. Skanaus.
Autorius: Rasa
INGREDIENTAI:
6 vienetai bulvių (virtos su lupyna)
šiek tiek mairūnų
1 valgomasis šaukštas petražolių (smulkintos)
2 vienetai kiaušinių
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išvirtos bulvės nulupamos ir sumalamos mėsamale. Į maltas bulves sudedami kiaušinių tryniai, mairūnas, petražolių lapelių, išplakti kiaušinių baltymai, pasūdoma ir viskas lengvai sumaišoma. Šakute imama po truputį masės, dedama į aliejumi išteptą skardą ir kepama karštoje, 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20-30 min. Valgoma su žuvies ar mėsos patiekalais. Skanaus.