Uogas perrinkti, perplauti ir pertrinti per sietelį arba sutrinti trintuve. Į puodą įpilti 2,5 stiklinės karšto vandens, supilti cukrų ir išmaišyti. Gautą sirupą užvirinti, supilti šaltame vandenyje išmaišytą bulvių krakmolą (t.y. stiklinėje šalto vandens išmaišyti karkmolą) ir dar kartą užvirti. Į karštą kisielių sudėti paruoštą uogų piurė ir gerai išmaišyti. Vietoje barškių galima naudoti žemuoges, avietes, gervuoges ar mėlynes. Norint, kad kisielius būtų šaltas ir gaivus, patiekti su ledo gabaliukais. Skanaus.
Autorius: RM
INGREDIENTAI:
150 mililitrų cukraus
2 valgomieji šaukštai krakmolo
2.5 stiklinės vandens
1 stiklinė braškių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Uogas perrinkti, perplauti ir pertrinti per sietelį arba sutrinti trintuve. Į puodą įpilti 2,5 stiklinės karšto vandens, supilti cukrų ir išmaišyti. Gautą sirupą užvirinti, supilti šaltame vandenyje išmaišytą bulvių krakmolą (t.y. stiklinėje šalto vandens išmaišyti karkmolą) ir dar kartą užvirti. Į karštą kisielių sudėti paruoštą uogų piurė ir gerai išmaišyti. Vietoje barškių galima naudoti žemuoges, avietes, gervuoges ar mėlynes. Norint, kad kisielius būtų šaltas ir gaivus, patiekti su ledo gabaliukais. Skanaus.