• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus
  • 500 gramų kopūstų
  • 1 vienetas paprikų
  • 40 gramų taukų (riebalų)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 200 gramų kvietinių miltų
  • 350 gramų pieno
  • 10 gramų druskos
  • 40 gramų sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kopūstą smulkiai supjaustyti, pabarstyti druska, truputėlį palaukti ir nuspausti atsiradusias sultis.

    Keptuvėje įkaitinti riebalus, suberti cukrų, sudėti kopūstą ir supjaustytą papriką. Troškinti, kol išgaruos sultys.

    Iš miltų, pieno, kiaušinio bei druskos užmaišyti blynelių tešlą, jei reikia, įpilti dar vandens. Sudėti ištroškintus kopūstus, viską gerai išmaišyti ir kepti blynelius.

    Į stalą tradiciškai paduodami su tirpintu sviestu.
    Vietoj kopūstų bei paprikos galima naudoti obuolius, tereikia į tešlą įberti daugiau cukraus ir pagal skonį vanilės.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų