Sumaišome kiaušinius su jogurtu bei 2 šaukštais aliejaus. Atskirame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, cukraus pudrą ir į šį dubenį supilame kiaušinių, jogurto ir aliejaus plakinį. Gerai išmaišome iki vientisos masės. Į tešlą suberiame riekelėmis supjaustytas braškes ir vėl viską gerai išmaišome. Braškės gali būti ir šaldytos. Kepame blynelius vidutinio karštumo keptuvėje su aliejumi ir stengiamės daug nevartyti, kad blyneliai neprisigertų daug riebalų. Patiekiame su jogurtu arba grietine pasirinktinai. Skanaus.
Autorius: Gerda
INGREDIENTAI:
4 valgomieji šaukštai cukraus pudros
4 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
2 stiklinės jogurto (natūralus)
200 gramų braškių
šiek tiek aliejaus
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišome kiaušinius su jogurtu bei 2 šaukštais aliejaus. Atskirame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, cukraus pudrą ir į šį dubenį supilame kiaušinių, jogurto ir aliejaus plakinį. Gerai išmaišome iki vientisos masės. Į tešlą suberiame riekelėmis supjaustytas braškes ir vėl viską gerai išmaišome. Braškės gali būti ir šaldytos. Kepame blynelius vidutinio karštumo keptuvėje su aliejumi ir stengiamės daug nevartyti, kad blyneliai neprisigertų daug riebalų. Patiekiame su jogurtu arba grietine pasirinktinai. Skanaus.