Tešlai pagaminti naudojau nesaldų kefyrą, tačiau galite naudoti įvairaus skonio kefyrą, ar pasukas. Gardūs ir kvapnūs blyneliai – ko gi daugiau bereikia pusryčiams?
REKLAMA
REKLAMA
Redakcijos nuomonė: Stiklinė 250 ml
INGREDIENTAI:
- 1.5 stiklinės miltai
- 1 stiklinė kefyro (arba pasukos)
- 2 vienetai bananų (sunokusių vidutinio dydžio)
- 2 vienetai kiaušinių
- 4 valgomieji šaukštai cukraus
- 3 valgomieji šaukštai sviesto
- 1 ir 1/3 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstraktas ( arba vanilinis cukrus)
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 5
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sviestą ištirpiname mikrobangų krosnelėje, paliekame pravėsti.
- Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišome viename inde.
- Kitame inde kiaušinius, cukrų ir vanilės ekstraktą išplakame iki baltumo. Įmaišome kefyrą, po to sviestą. Pamažu, lėtai įmaišome miltų mišinį. Nepermaišykite, kitaip blyneliai nebus purūs. Tešloje liks (ir turi likti) miltų gumulėlių.
- Bananus sutriname šakute iki vientisos masės ir lėtai įmaišome šaukštu į tešlą.
- Keptuvę įkaitiname ant vidutinės ugnies, patepame šiek tiek sviestu. Į keptuvę pilame po 1 v. š. tešlos ir taip iškepame visus blynelius. Blyneliai kepa labai greitai, tad nepalikite be priežiūros, kad neprisviltų. Patiekiame su mėgstama uogiene, vaisiais ar sirupu. Skanaus!
PATARIMAI:
•Stiklinė 250 ml
REKLAMA