Į karštą pieną suberti sumaltas aguonas ir razinas. Pakaitinti pieno masę, kol sutirštės, sudėti cukrų, nuimti nuo ugnies, atvėsinti ir sumaišyti su varške ir 2 tryniais. Į indą suberti miltus, supilti dalimis pieną, pasūdyti. Įmaišyti į tešlą 1 kiaušinį ir 2 baltymus, gerai išmaišyti. Iškepti blynelius tik iš vienos pusės, kitą pusę pakepinti tik kelias sekundes. Įdarą dėti ant gerai iškeptos blynų pusės, suvynioti. Suvyniotus blynelius sudėti ant kepimo skardos, patepti sviestu ir apkepti gerai įkaitintoje orkaitėje.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
100 gramų aguonų (įdarui)
šiek tiek cukraus (įdarui)
3 vienetai kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
0.5 stiklinės pieno (įdarui)
200 gramų varškės (įdarui)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
1 stiklinė razinų (įdarui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į karštą pieną suberti sumaltas aguonas ir razinas. Pakaitinti pieno masę, kol sutirštės, sudėti cukrų, nuimti nuo ugnies, atvėsinti ir sumaišyti su varške ir 2 tryniais. Į indą suberti miltus, supilti dalimis pieną, pasūdyti. Įmaišyti į tešlą 1 kiaušinį ir 2 baltymus, gerai išmaišyti. Iškepti blynelius tik iš vienos pusės, kitą pusę pakepinti tik kelias sekundes. Įdarą dėti ant gerai iškeptos blynų pusės, suvynioti. Suvyniotus blynelius sudėti ant kepimo skardos, patepti sviestu ir apkepti gerai įkaitintoje orkaitėje.