Kiaušinius išplakiau su 1,5 stiklinės cukraus, įmaišiau miltus. Supyliau tešlą į formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepiau 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val. Kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės būklės. Per pirmąsias 20-30 kepimo minučių orkaitės neatidarinėjau. Kai torto pagrindas atvėso, padalinau į 3 lakštus. Grietinėlę išplakiau su 100 g cukraus, vandeniu ir likeriu. Kiekvieną lakštą pirmiausia patepiau uogiene ir tik tada kremu. Viršutinio lakšto netepiau. Ant torto viršaus sudėjau uogas bei vaisius. Želatiną ištirpinau keliuose šaukštuose vandens (dar galite įlašinti šiek tiek citrinos sulčių). Užpyliau viską želatinos ir vandens mišiniu. Torto šonus papuošiau likusiu grietinėlės mišiniu. Gautą tortą palikau šaldytuve maždaug 1 valandai. Skanaus.
Autorius: Jadvyga
INGREDIENTAI:
1.5 stiklinės cukraus (+ 100 g petepimui)
6 vienetai kiaušinių
1.5 stiklinės kvietinių miltų
100 gramų vandens
500 gramų grietinėlės
70 gramų likerio (vaisių)
7 gramai želatinos
150 gramų uogienės
šiek tiek vaisių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius išplakiau su 1,5 stiklinės cukraus, įmaišiau miltus. Supyliau tešlą į formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepiau 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val. Kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės būklės. Per pirmąsias 20-30 kepimo minučių orkaitės neatidarinėjau. Kai torto pagrindas atvėso, padalinau į 3 lakštus. Grietinėlę išplakiau su 100 g cukraus, vandeniu ir likeriu. Kiekvieną lakštą pirmiausia patepiau uogiene ir tik tada kremu. Viršutinio lakšto netepiau. Ant torto viršaus sudėjau uogas bei vaisius. Želatiną ištirpinau keliuose šaukštuose vandens (dar galite įlašinti šiek tiek citrinos sulčių). Užpyliau viską želatinos ir vandens mišiniu. Torto šonus papuošiau likusiu grietinėlės mišiniu. Gautą tortą palikau šaldytuve maždaug 1 valandai. Skanaus.