Tai biskvitinis šokolado pyragas su pieniniu įdaru, kuris padengtas šokoladu ir apibarstytas smulkintais žemės riešutais bei pistacijomis. Šis pyragas tinka bet kokiai prograi ir šventei.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- Tešlai:
- 2 vienetai kiaušinių
- 120 gramų sviesto
- 120 gramų cukraus pudros
- 120 gramų miltai
- 80 gramų kakavos
- Kremui:
- 150 gramų maskarponės sūrio
- 70 mililitrų plakamoji grietinėlė
- 20 gramų cukraus
- Papuošimui:
- šiek tiek karštas šokoladas
- šiek tiek pistacijų
- šiek tiek žemės riešutų
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 6
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Į dubenį įdėkite kiaušinį ir elektriniu maišytuvu suplakite. Į atskirą dubenį įdėkite sviestą ir cukraus pudrą ir elektriniu maišytuvu sumaišykite, kol bus vientisa masė. Tuomet pridėkite jau suplaktą kiaušinį, miltus ir kakavos miltelius. Tešlą maišykite kol gausite vientisą masę.
- Paruoškite kepimo formą. Rekomenduojame naudoti 28 cm skersmens formą. Sudėkite tešlą į formą ir tolygiai paskirstykite ant pagrindo. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje, apie 20 minučių. Pastaba: pyragui reikės dviejų biskvito papločių: viršutiniam ir apatiniam sluoksniams.
- Paruoškite naują dubenį ir elektriniu maišytuvu suplakite Mascarpone sūrį. Kitame inde atskirai suplakite elektriniu plaktuvu grietinėlę su cukrumi. Suplaktą grietinėlę pridėkite prie mascarpone sūrio ir išmaišykite.
- Vieną biskvito paplotį užtepkite kremu, kremą tolygiai paskirstykite. Antrą dalį dėkite ant kremo. Gautą plokštainį padėkite į šaldytuvą ir laikykite bent 3 valandas.
- Pyrago dekoravimui naudokite karštą šokoladą. Šokoladą pilkite ant pyrago viršaus ir tolygiai paskirstykite po visą paviršių. Pyrago viršų apibarstykite susmulkintais žemės riešutais ir pistacijomis.
REKLAMA