Sirupo: •250 g medaus •150g cukraus •šaukštelis malto imbiero
Taukų 0,5 kg
Tešla: Kiaušiniai ir tryniai su trupučiu druskos gerai išplakami. plakant supilamas alkoholis, grietinė, soda sumaišyta su miltais, dar apie 10 min intensyviai plakama. supilami likusieji miltai dalimis ir labai gerai išmaišoma jau mediniu šaukštu. minkyti tešlą kol nebelips prie rankų. Iš paruoštos tešlos padaryti kūčiukų dydžio gabalėlius, ir juos virti pamaišant taukuose, kol pasidarys aukso spalvos.
Sirupas: sirupas verdama emaliuotam puode. pirmas sudedamas medus, kai jis ištirpsta dedame cukrų, ir verdame apie 7-8 minutes ant silpnos ugnies.
Sirupą su gabalėliais maišyti reikia greitai, nes sirupas labai greitai stingsta. prislėgtą bičių korį laikyti apie 3-5 val
Autorius: Vitalija
INGREDIENTAI:
3 vienetai kiaušinių
4 vienetai kiaušinių (tryniai)
500 gramų kvietinių miltų
1/3 arbatinio šaukštelio sodos
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai grietinės
20 gramų konjako (ar degtinė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sirupo: •250 g medaus •150g cukraus •šaukštelis malto imbiero
Taukų 0,5 kg
Tešla: Kiaušiniai ir tryniai su trupučiu druskos gerai išplakami. plakant supilamas alkoholis, grietinė, soda sumaišyta su miltais, dar apie 10 min intensyviai plakama. supilami likusieji miltai dalimis ir labai gerai išmaišoma jau mediniu šaukštu. minkyti tešlą kol nebelips prie rankų. Iš paruoštos tešlos padaryti kūčiukų dydžio gabalėlius, ir juos virti pamaišant taukuose, kol pasidarys aukso spalvos.
Sirupas: sirupas verdama emaliuotam puode. pirmas sudedamas medus, kai jis ištirpsta dedame cukrų, ir verdame apie 7-8 minutes ant silpnos ugnies.
Sirupą su gabalėliais maišyti reikia greitai, nes sirupas labai greitai stingsta. prislėgtą bičių korį laikyti apie 3-5 val