Į faršą sudėti kiaušinį, krakmolą, miltus ir pagal skonį įberti paukštienos prieskonių bei druskos. Sutarkuoti morkas, jas sumaišyti su šaukštu majonezo ir įtarkuoti po nedidelę skiltelę imbiero bei česnako. Iš faršo formuoti paplotėlius. Į jų vidų dėti po šaukštą morkų ir formuoti „ežiukus“. Juos apvoliotus džiūvėsėliuose, papuošti „spygliukais“ iš morkų ir įstatyti „akytes“ bei „nosytes“. Morkas, prieš dedant į mėsą būtų gerai apkepinti minimaliame aliejaus kiekyje. Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min. Patiekti su „besmegeniu“, suformuotu iš bulvių košės. Galima įdėti mėgstamų daržovių. Pradžiuginkite jais vaikučius, ar save per Kalėdas!
Autorius: Regina
INGREDIENTAI:
šiek tiek česnakų
šiek tiek imbierų
1 valgomasis šaukštas krakmolo
2 vienetai morkų
1 vienetas kiaušinių
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
šiek tiek majonezo
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių (vištienos)
500 gramų vištos faršo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į faršą sudėti kiaušinį, krakmolą, miltus ir pagal skonį įberti paukštienos prieskonių bei druskos. Sutarkuoti morkas, jas sumaišyti su šaukštu majonezo ir įtarkuoti po nedidelę skiltelę imbiero bei česnako. Iš faršo formuoti paplotėlius. Į jų vidų dėti po šaukštą morkų ir formuoti „ežiukus“. Juos apvoliotus džiūvėsėliuose, papuošti „spygliukais“ iš morkų ir įstatyti „akytes“ bei „nosytes“. Morkas, prieš dedant į mėsą būtų gerai apkepinti minimaliame aliejaus kiekyje. Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min. Patiekti su „besmegeniu“, suformuotu iš bulvių košės. Galima įdėti mėgstamų daržovių. Pradžiuginkite jais vaikučius, ar save per Kalėdas!