INGREDIENTAI:
- šiek tiek bulvių
- šiek tiek cukraus
- 1 vienetas česnakų (skiltelė)
- šiek tiek morkų
- 1 vienetas petražolių
- šiek tiek porų
- šiek tiek salierų
- 0.5 vieneto svogūnų
- 0.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų
- šiek tiek acto
- šiek tiek druskos
- 1 arbatinis šaukštelis sviesto
- 170 gramų burokėlių
- 10 gramų grybų (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Iš grybų, petražolių, saliero, svogūno, poro ir vandens išverdamas sultinys.
Burokėliai nulupami, nuplaunami, supjaustomi šiaudeliais arba stambiai sutarkuojami ir sudedami į keptuvę. Pridedama sviesto, pakepinama, beriama miltų, cukraus, druskos, išmaišoma, įpilama acto ir troškinama. Kai burokėliai pasidaro pusiau minkšti, sudedami šiaudeliais supjaustyti grybai, sutrintas česnakas ir dar patroškinama. Po to viskas sudedama į išvirtą, perkoštą sultinį ir pakaitinama.
Į sriubą galima įdėti virtų supjaustytu bulvių arba jas paduoti atskirai.
Recepte pateikti kiekiai vienai porcijai.
REKLAMA