• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek bulvių
  • šiek tiek cukraus
  • 1 vienetas česnakų (skiltelė)
  • šiek tiek morkų
  • 1 vienetas petražolių
  • šiek tiek porų
  • šiek tiek salierų
  • 0.5 vieneto svogūnų
  • 0.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų
  • šiek tiek acto
  • šiek tiek druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis sviesto
  • 170 gramų burokėlių
  • 10 gramų grybų (džiovinti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš grybų, petražolių, saliero, svogūno, poro ir vandens išverdamas sultinys.
    Burokėliai nulupami, nuplaunami, supjaustomi šiaudeliais arba stambiai sutarkuojami ir sudedami į keptuvę. Pridedama sviesto, pakepinama, beriama miltų, cukraus, druskos, išmaišoma, įpilama acto ir troškinama. Kai burokėliai pasidaro pusiau minkšti, sudedami šiaudeliais supjaustyti grybai, sutrintas česnakas ir dar patroškinama. Po to viskas sudedama į išvirtą, perkoštą sultinį ir pakaitinama.
    Į sriubą galima įdėti virtų supjaustytu bulvių arba jas paduoti atskirai.
    Recepte pateikti kiekiai vienai porcijai.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų