Kremui: 250 ml pieno; vanilės; 3 kiaušinių trynių; 50 g cukraus; 2 šaukštų krakmolo. 120 g kapoto šokolado.
Mieles išsukame su šiltu vandeniu ir palaikome šiltai 10 min. Į indą sudedame cukrų, kiaušinius, druską ir gerai išplakame, beriame miltus, pilame mieles ir viską maišome. Palaipsniui po 4 šaukštus pilame tirpintą sviestą ir plakame su mikseriu (šluotelės skirtos tešlai maišyti) kol sudedame visą sviestą ir tešla gausis elastinga. Tešlą dedame 2-3 valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų, nes ji gaunasi pakankamai minkšta. Gaminame kremą. Į mažą puoduką dedame trynius, krakmolą ir cukrų, viską gerai išplakame ir plakant toliau pilame užvirintą pieną, pakaitinam iki 2 min plakant kad neprisviltų. Supilame vanilinį cukrų, išplakame ir kremą 1 val. dedame į šaldytuvą.
Tešlą iškočiojame, aptepame kremu ir pabarstome kapotu šokoladu. Sulenkiame ir supjaustome norimo dydžio bandelėmis. Patepame kiaušinio tryniu ir kepame apie 20 min. 190-180 laipsnių temperatūroje.
Autorius: Rita
INGREDIENTAI:
50 gramų cukraus
5 vienetai kiaušinių
500 gramų kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai vandens (šiltas)
šiek tiek druskos
350 gramų sviesto
2 valgomieji šaukštai mielių (sausos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kremui: 250 ml pieno; vanilės; 3 kiaušinių trynių; 50 g cukraus; 2 šaukštų krakmolo. 120 g kapoto šokolado.
Mieles išsukame su šiltu vandeniu ir palaikome šiltai 10 min. Į indą sudedame cukrų, kiaušinius, druską ir gerai išplakame, beriame miltus, pilame mieles ir viską maišome. Palaipsniui po 4 šaukštus pilame tirpintą sviestą ir plakame su mikseriu (šluotelės skirtos tešlai maišyti) kol sudedame visą sviestą ir tešla gausis elastinga. Tešlą dedame 2-3 valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų, nes ji gaunasi pakankamai minkšta. Gaminame kremą. Į mažą puoduką dedame trynius, krakmolą ir cukrų, viską gerai išplakame ir plakant toliau pilame užvirintą pieną, pakaitinam iki 2 min plakant kad neprisviltų. Supilame vanilinį cukrų, išplakame ir kremą 1 val. dedame į šaldytuvą.
Tešlą iškočiojame, aptepame kremu ir pabarstome kapotu šokoladu. Sulenkiame ir supjaustome norimo dydžio bandelėmis. Patepame kiaušinio tryniu ir kepame apie 20 min. 190-180 laipsnių temperatūroje.