INGREDIENTAI:
- 3 vienetai bananų (nedideli)
- 3/4 stiklinės cukraus
- 1 vienetas kiaušinių
- 2 stiklinės kvietinių miltų
- 1 arbatinis šaukštelis sodos
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
- 2 valgomieji šaukštai sviesto
- 2 valgomieji šaukštai grietinės
- 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Produktus (išskyrus vieną bananą) sudėti pagal duonkepės reikalavimus. Parinkti ciklą “kepiniai su kepimo milteliais”. Po pyptelėjimo sudėti griežinėliais supjaustytą bananą. Jeigu bananai dideli, reikės daugiau miltų.
Kepant orkaitėje, cukrų išsukti su sviestu iki purios masės. Įmušt kiaušinį, sudėti sutrintus du bananus grietinę, išmaišyti. Suberti miltus sumaišytus su druska, kepimo milteliais, soda. Gerai išmaišyti, dėti į sviestu pateptą indą ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių.
Autorius: http://forelle.blogas.lt