Kaip ir visoms spurgoms - joms virti reikės daug aliejaus, tad rekomenduoju jų virimui pasirinkti rapsų aliejų, jis nesuteiks jokio kvapo pačioms spurgoms ir tokiam dideliam kiekiui bus gerokai pigesnis nei alyvuogių aliejus. Bet kuriuo atveju aliejų, rinktis būtina bekvapį ir beskonį.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 300 gramų varškės
- 1 vienetas bananų (sutrinto)
- 1 vienetas kiaušinių
- 6 valgomieji šaukštai kvietinių miltų (apytikriai)
- 2 valgomieji šaukštai cukraus
- 800 mililitrų rapsų aliejaus
- 1 sauja cukraus pudros
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 24
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Varškę sutrinti su cukrumi, įmušti kiaušinį, dėti sutrintą bananą ir gerai išmaišyti. Berti miltus ir išmaišyti. Tešla turi būti lipni ir tiršta. Jei maišosi lengvai - dėti dar miltų.
- Puode įkaitinti aliejų.
- Iš tešlos gnybti gabalėlį ir drėgnomis rankomis suformuoti spurgas.
- Virti, kol įgaus rusvą spalvą ir vidurys bus iškepęs. Jeigu spurgos tyžta - galima apvolioti miltuose prieš dedant į puodą.
- Atvėsusias spurgas pabarstyti cukraus pudra.
REKLAMA