Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros. Patepkite riebalais kepimo formą. Sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, druską, sodą, kepimo miltelius, cinamoną, avižinius dribsnius ir cinamoninius traškučius. Atskirame dubenyje sutrinkite bananus, supilkite aliejų ir įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Gautą bananų masę sudėkite į dubenį su sausais ingredientais ir viską gerai išmaišykite. Supilkite tešlą į kepimo formą ir pabarstykite cinamonu bei cukrumi. Kepkite apie 45-50 min. Palietus kepalo viršų, jis turi būti kietas. Išimkite iškeptą duoną iš orkaitės ir leiskite maždaug 5 min. atvėsti kepimo formoje. Po 5 min. išimkite iš kepimo formos ir palikite ant grotelių dar 10 min., kad atvėstų. Skanaus!
Autorius: Zita
INGREDIENTAI:
3 vienetai bananų
1 arbatinis šaukštelis cinamono
šiek tiek cinamono ((apibarstymui))
šiek tiek cinamono (traškučiai)
šiek tiek cukraus ((apibarstymui))
0.5 stiklinės cukraus (rudasis)
2 vienetai kiaušinių
1.5 stiklinės kvietinių miltų
1 valgomasis šaukštas rapsų aliejaus
0.5 arbatinio šaukštelio sodos
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
1/4 valgomojo šaukšto kepimo miltelių
1 stiklinė avižinių dribsnių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros. Patepkite riebalais kepimo formą. Sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, druską, sodą, kepimo miltelius, cinamoną, avižinius dribsnius ir cinamoninius traškučius. Atskirame dubenyje sutrinkite bananus, supilkite aliejų ir įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Gautą bananų masę sudėkite į dubenį su sausais ingredientais ir viską gerai išmaišykite. Supilkite tešlą į kepimo formą ir pabarstykite cinamonu bei cukrumi. Kepkite apie 45-50 min. Palietus kepalo viršų, jis turi būti kietas. Išimkite iškeptą duoną iš orkaitės ir leiskite maždaug 5 min. atvėsti kepimo formoje. Po 5 min. išimkite iš kepimo formos ir palikite ant grotelių dar 10 min., kad atvėstų. Skanaus!