Šituos keksiukus galima apibūdinti tik vienu žodžiu - DIEVIŠKA. Gervuogių kremas ir baltasis šokoladas šį desertą daro nepakartojamą ir sunkiai paprastais žodžiais nusakomo skonio - tai vasaros skonis.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- Tešlai:
- 150 gramų sviesto
- 2 vienetai kiaušinių
- 100 gramų baltojo šokolado
- 100 gramų cukraus
- 100 mililitrų pieno
- 100 gramų miltai
- 5 gramai kepimo miltelių
- Kremui:
- 200 mililitrų plakamoji grietinėlė
- 250 gramų maskarponės sūrio
- 100 gramų cukraus pudros
- 1 saujelė gervuogių (trintos)
Porcijų skaičius: 12
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sviestą ir cukrų plakti 4 min.
- Išlydyti šokoladą garų vonelėje ir supilti į masę. Įmušti kiaušinius. Viską plakti apie 5 min.
- Supilti pieną ir plakti 2 min. Pilti miltus su kepimo milteliais ir plakti 3 min. Jei gaunasi per skysta tešla - įdėti daugiau miltų.
- Į keksiukų formeles sudėti tešlą - maždaug pusę formelės. Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 min. Mediniu pagaliuku patikrinti, ar iškepė - jei pagaliukas sausas, reiškia taip. Palikti atvėsti.
- Grietinėlę kremui išplakti iki standžių putų. Sudėti maskarponės sūrį ir suberti cukraus pudrą. Lėtai plakti 3 min. Sudėti trintas gervuoges ir viską išmaišyti. Kremui užtepti naudoti konditerinį maišelį, bet galima naudoti ir šaukštą.
REKLAMA