Šaukštas sviesto ir miltai pakepinami, praskiedžiami karštu sultiniu ir pavirinami ant silpnos ugnies 5-10min. Kai padažas nuimamas nuo ugnies, įdedamas kiaušinio trynys, išmaišytas su šlakeliu padažo. Pasūdoma, įdedamas likęs sviestas ir išmaišoma. Taip pat galima įberti 0,5-1 šaukštą nedidelių kaparėlių. Tinka virtai triušienai, veršienai, vištienai, avienai, kalakutienai.
Autorius: Rita
INGREDIENTAI:
1 vienetas kiaušinių (trinys)
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
2 stiklinės sultinio
šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šaukštas sviesto ir miltai pakepinami, praskiedžiami karštu sultiniu ir pavirinami ant silpnos ugnies 5-10min. Kai padažas nuimamas nuo ugnies, įdedamas kiaušinio trynys, išmaišytas su šlakeliu padažo. Pasūdoma, įdedamas likęs sviestas ir išmaišoma. Taip pat galima įberti 0,5-1 šaukštą nedidelių kaparėlių. Tinka virtai triušienai, veršienai, vištienai, avienai, kalakutienai.