INGREDIENTAI:
- 400 gramų bulvių
- 5 vienetai gvazdikėlių
- 1 valgomasis šaukštas imbierų (geltonasis, milteliai)
- 0.5 arbatinio šaukštelio kmynų
- 600 gramų kopūstų
- 2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
- 400 gramų svogūnų
- 100 gramų pomidorų padažo
- šiek tiek druskos
- 175 gramai aliejaus
- 1 stiklinė sultinio (ar vanduo)
- 0.5 arbatinio šaukštelio čili pipirų (maltas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įkaitintame aliejuje pakepinami žiedeliais supjaustyti svogūnai. Vandenyje išleisti imbiero milteliai 3—4 min. pavirinami ant mažos ugnies (žiūrima, kad nedingtų kvapas). Po to sudedami kiti prieskoniai, kopūstai ir viskas, be paliovos maišant, 10 min. patroškinama. Bulvės nuskutamos, supjaustomos kubeliais ir sudedamos į puodą kartu su pomidorų padažu, mėsos sultiniu arba vandeniu. Verdama ant mažos ugnies. Prieš paduodant, lauro lapeliai ir gvazdikėliai išimami, o valgis pasūdomas.
REKLAMA