INGREDIENTAI:
- 240 gramų baklažanų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 10 gramų petražolių
- 100 gramų pomidorų pastos
- 40 gramų saulėgrąžų aliejaus
- šiek tiek druskos
- 20 gramų čili pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Baklažanus nuplauname, nulupame, supjaustome žiedais, apibarstome druska ir palaikome 15-20 minučių, paskui nuplauname vandeniu, kad išsiplautų druska, ir šiek tiek nusunkiame. Paruoštus baklažanus ir svogūnų galveles apkepiname saulėgrąžų aliejuje, sudedami i salotinę, pridedame žiedais pjaustytų pomidorų, sukapotą bulgariškąjį ankštpipirį apiberiame druska, juodaisiais pipirais, apipilame citrinos sultimis ir išmaišome. Apibarstome petražolių lapeliais.
REKLAMA