Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Baklažanus ištepti aliejumi, pašauti į orkaitę ir kepti, kol susprogs odelė, apie 15 min. Tada šaukštu išimti iš balažanų minkštimą. Pomidorus nuplikyti ir nulupti odelę. Smulkiai supjaustyti. Svogūną susmulkinti, užpilti verdančiu, o po to šaltu vandeniu. Viską sumaišyti, pasūdyti pagal skonį, suberti pipirus. Gautą masę sutrinti. Supilti aliejų, išmaišyti. Prieš patiekiant apibarstyti žalumynais.
Autorius: Natalja
INGREDIENTAI:
3 vienetai baklažanų
1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek krapų
šiek tiek petražolių
3 vienetai pomidorų pastos
1 vienetas svogūnų (raudonieji)
4 valgomieji šaukštai saulėgrąžų aliejaus
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Baklažanus ištepti aliejumi, pašauti į orkaitę ir kepti, kol susprogs odelė, apie 15 min. Tada šaukštu išimti iš balažanų minkštimą. Pomidorus nuplikyti ir nulupti odelę. Smulkiai supjaustyti. Svogūną susmulkinti, užpilti verdančiu, o po to šaltu vandeniu. Viską sumaišyti, pasūdyti pagal skonį, suberti pipirus. Gautą masę sutrinti. Supilti aliejų, išmaišyti. Prieš patiekiant apibarstyti žalumynais.