INGREDIENTAI:
- 800 gramų baklažanų
- šiek tiek gvazdikėlių (malti)
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 3 vienetai svogūnų
- 400 gramų vištos filė
- šiek tiek druskos
- 150 gramų sviesto
- 300 gramų grietinės
- šiek tiek žalumynų (peletrūnas, krapai, bazilikas, petražolės, kinza(kalendra))
- 100 gramų sūris
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Baklažanus supjaustyti šiaudeliais, pasūdyti, po 20-30 minučių nuplauti ir nusausinti.
Svogūnus supjaustyti, kartu su baklažanais apkepinti aliejuje, pridėti supjaustytus žalumynus.
Vištienos filė supjaustyti šiaudeliais, pasūdyti, papipirinti, iškepti aliejuje.
Į kepimo formą sluoksniais sudėti baklažanus ir vištieną, kiekvieną sluoksnį pabarstant tarkuotu sūriu.
Aplieti grietine, apibarstyti sūriu. Kepti orkaitėje, kol pasidengs auksine plutele.
Ištraukus apibarstyti maltais gvazdikėliais, trupučiu smulkintų žalumynų.
REKLAMA