Baklažanus perpjauti per pusę ir išskobti minkštimą. Įkaitusiame alyvuogių aliejuje pakepti smulkiai pjaustytus svogūnus, vėliau česnakus, morkas, iš anksto išvirtą saliero šaknį ir baklažano minkštimą. Viską gerai išmaišyti. Troškintą daržovių masę sudėti į baklažanų puseles ir sudėti į skardą, išteptą aliejumi. Ant įdarytų baklažanų uždėti kelis pomidorų griežinėlius ir pabarstyti smulkintų petražolių. Kepti orkaitėje apie 20 min. Patiekti patiekalą atšaldytą.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
200 gramų baklažanų
3 gramai česnakų
25 gramai morkų
šiek tiek petražolių
60 gramų pomidorų pastos
30 gramų salierų (šaknis)
40 gramų svogūnų
30 gramų alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Baklažanus perpjauti per pusę ir išskobti minkštimą. Įkaitusiame alyvuogių aliejuje pakepti smulkiai pjaustytus svogūnus, vėliau česnakus, morkas, iš anksto išvirtą saliero šaknį ir baklažano minkštimą. Viską gerai išmaišyti. Troškintą daržovių masę sudėti į baklažanų puseles ir sudėti į skardą, išteptą aliejumi. Ant įdarytų baklažanų uždėti kelis pomidorų griežinėlius ir pabarstyti smulkintų petražolių. Kepti orkaitėje apie 20 min. Patiekti patiekalą atšaldytą.