• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai labai gaivios ir skanios salotos. Vieną vakarą galvojau ką pasigaminti ir bevartydamas receptų knygas atradau šitą receptą.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai pomidorų pastos
  • 1 vienetas avokadų
  • 0.5 vieneto raudonųjų greipfrutų
  • 1 sauja žaliųjų alyvuogių
  • 1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis balzaminis actas
  • 2 žiupsneliai kalendrų (džiovintos)
  • 2 žiupsneliai druskos
  • 2 žiupsneliai malti juodieji pipirai

Paruošimo laikas: Apie 10 min.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 2

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Avokadą perpjauti ir atskirti puseles, išimti sėklą. Kai kaulas išimtas, nuo puselių nulupti odelę ir supjaustyti stambiais gabaliukais. Kad avokadai neruduotų, apšlakstyti citrinos sultimis.
  2. Padalyti pomidorus į keturias dalis ir pašalinti sėklas bei sultis, kad ilgiau pastovėjusiose salotose nesikauptų skystis. Ir supjaustyti stambiais gabaliukais.
  3. Nuo pusės greipfruto pašalinti odelę ir supjaustyti raudonąjį minkštimą gabalėliais. Palaikyti keletą minučių atskirame dubenėlyje kol nubėgs sultys ir jas pašalinti, kad ilgiau laikant salotas jose nesikauptų skystis.
  4. Viską sudėti į dubenį ir pridėti žaliųjų alyvuogių. Apibarstyti džiovintomis kalendromis, druska ir juodaisiais pipirais. Apšlakstyti balzaminiu actu ir alyvuogių aliejumi.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų