Tai labai gaivios ir skanios salotos. Vieną vakarą galvojau ką pasigaminti ir bevartydamas receptų knygas atradau šitą receptą.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 2 vienetai pomidorų pastos
- 1 vienetas avokadų
- 0.5 vieneto raudonųjų greipfrutų
- 1 sauja žaliųjų alyvuogių
- 1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis balzaminis actas
- 2 žiupsneliai kalendrų (džiovintos)
- 2 žiupsneliai druskos
- 2 žiupsneliai malti juodieji pipirai
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Avokadą perpjauti ir atskirti puseles, išimti sėklą. Kai kaulas išimtas, nuo puselių nulupti odelę ir supjaustyti stambiais gabaliukais. Kad avokadai neruduotų, apšlakstyti citrinos sultimis.
- Padalyti pomidorus į keturias dalis ir pašalinti sėklas bei sultis, kad ilgiau pastovėjusiose salotose nesikauptų skystis. Ir supjaustyti stambiais gabaliukais.
- Nuo pusės greipfruto pašalinti odelę ir supjaustyti raudonąjį minkštimą gabalėliais. Palaikyti keletą minučių atskirame dubenėlyje kol nubėgs sultys ir jas pašalinti, kad ilgiau laikant salotas jose nesikauptų skystis.
- Viską sudėti į dubenį ir pridėti žaliųjų alyvuogių. Apibarstyti džiovintomis kalendromis, druska ir juodaisiais pipirais. Apšlakstyti balzaminiu actu ir alyvuogių aliejumi.
REKLAMA