Avokado minkštimą supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite šviežiai išspaustomis pusės citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. Greipfrutus perpjaukite per pusę, išskobkite minkštimą ir atskirkite jį nuo karčiųjų baltų pertvarėlių, o išsiskyrusias sultis supilkite į atskirą indelį. Porus ir papriką smulkiai supjaustykite. Visus komponentus sumaišykite dubenėlyje, pagardinkite druska, cukrumi, pipirais, apšlakstykite greipfrutų sultimis, aliejumi ir permaišykite. Į išskobtas greipfrutų puseles dėkite paruoštų salotų, apšlakstykite šviežiai išspaustomis 1 citrinos sultimis, papuoškite petražolių lapeliais ir patiekite į stalą. Patarimas: Šioms salotoms galite naudoti svogūnus. Jie bus švelnesnio skonio ir kvapo, jei supjausčius perliesite karštu vandeniu. Skanaus.
Autorius: Nastiušha
INGREDIENTAI:
1 vienetas avokadų
1.5 vieneto citrinų
šiek tiek cukraus
2 vienetai greipfruktų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
0.5 vieneto paprikų (raudona, saldžioji)
šiek tiek petražolių (šviežios)
1/3 vieneto porų
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Avokado minkštimą supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite šviežiai išspaustomis pusės citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. Greipfrutus perpjaukite per pusę, išskobkite minkštimą ir atskirkite jį nuo karčiųjų baltų pertvarėlių, o išsiskyrusias sultis supilkite į atskirą indelį. Porus ir papriką smulkiai supjaustykite. Visus komponentus sumaišykite dubenėlyje, pagardinkite druska, cukrumi, pipirais, apšlakstykite greipfrutų sultimis, aliejumi ir permaišykite. Į išskobtas greipfrutų puseles dėkite paruoštų salotų, apšlakstykite šviežiai išspaustomis 1 citrinos sultimis, papuoškite petražolių lapeliais ir patiekite į stalą. Patarimas: Šioms salotoms galite naudoti svogūnus. Jie bus švelnesnio skonio ir kvapo, jei supjausčius perliesite karštu vandeniu. Skanaus.