Į kiaušinius sudėkite cukrų, sodą, minkštą sviestą ir išplakite iki vientisos masės. Šia mase užpilkite avižinius dribsnius, gerai išmaišykite ir 2 val. palikite brinkti. Po to suberkite razinas, lazdyno riešutus, cinamoną ir išmaišykite. Ant sviestu pateptos skardos šaukštu formuokite (paspausdami) sausainius. Kepkite 150-170 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20-30 min. Skanaus.
Autorius: Orinta
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
75 gramai cukraus
0.5 stiklinės lazdyno reišutų (smulkinti)
3 vienetai kiaušinių
1 arbatinis šaukštelis sodos
50 gramų sviesto
0.5 stiklinės razinų
3 stiklinės avižinių dribsnių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į kiaušinius sudėkite cukrų, sodą, minkštą sviestą ir išplakite iki vientisos masės. Šia mase užpilkite avižinius dribsnius, gerai išmaišykite ir 2 val. palikite brinkti. Po to suberkite razinas, lazdyno riešutus, cinamoną ir išmaišykite. Ant sviestu pateptos skardos šaukštu formuokite (paspausdami) sausainius. Kepkite 150-170 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20-30 min. Skanaus.