INGREDIENTAI:
- 3/4 arbatinio šaukštelio imbierų (geltonasis, milteliai)
- 2 arbatiniai šaukšteliai imbierų (maltas)
- 0.5 arbatinio šaukštelio kalendrų
- 1 valgomasis šaukštas kmynų
- 3 arbatiniai šaukšteliai garstyčių (grūdeliai)
- 3 vienetai svogūnų
- 1 kilogramas špinatų
- 2 valgomieji šaukštai jogurto
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 3 valgomieji šaukštai sviesto
- 1/4 arbatinio šaukštelio čili pipirų
- 750 gramų avienos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Smulkiai supjaustytas svogūnas apkepinamas gerai įkaitintame svieste, įberiama geltonojo imbiero ir 3—4 min. patroškinama ant mažos ugnies. Po to sudedama mėsa, įpilama truputį vandens ir uždengus viskas 1,5 valandos patroškinama. Tuomet suberiami smulkiai supjaustyti švieži špinatai, imbieras, kmynai, garstyčios, supilamas jogurtas, įberiama čili pipirų ir druskos. Viskas gerai sumaišoma ir uždengus dar 15 min. patroškinama, puodą kartkartėmis sukratant. Jei reikia, įpilama vandens. Patiekalas turi būti kaip košė, beveik be skysčio. Paduodamas su biria ryžių koše.
REKLAMA