INGREDIENTAI:
- 115 gramų bulvių (virtos, maltos)
- šiek tiek citrinų (papuošimui)
- šiek tiek juodųjų pipirų (grūsti)
- 175 gramai kvietinių miltų
- 6 vienetai lašišų (rūkyta, riekelės)
- šiek tiek saulėgrąžų aliejaus (kepimui)
- 300 mililitrų vandens (šiltas)
- šiek tiek druskos
- 6 valgomieji šaukštai grietinės
- 1 valgomasis šaukštas mielių (sausos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sausas mieles išmaišyti su žiupsneliu miltų (atminkite, kad kepiniams naudojant sausas mieles, jas reikia ne išlaidinti, kaip presuotas, o išmaišyti su trupučiu miltų, o paskui ir įmaišyti į tešlą), o paskui ir su visais miltais. Dubenyje išmaišyti tešlą iš maltų bulvių, mielių, miltų ir šilto vandens, pagardinti druska. Padėti pusvalandžiui šiltoje vietoje, kad tešla dvigubai pakiltų.
Šaukštu tešlą dėti į keptuvėje įkaitintą aliejų, sklindžius apskrudinti iš abiejų pusių. Ant sklindžių dėti lašišos riekelę, grietinės, pagardinti grūstais juodaisiais raba įvairiaspalviais pipirais, papuošti citrinos griežinėlio trikampėliu.
Autorius: Vincentas Sakas