Aštuonkojus išvirti. Sumaišyti laimo sultis su actu, aliejumi, druska ir pipirais. Čili susmulkinti, prieš tai pašalinus sėklytes, ir sudėti į užpilą. Gautu užpilu užpilti aštuonkojus ir palaikyti 30 min. Agurkus supjaustyti, sumaišyti su špinatais ir aštuonkojais. Salotas užpilti užpilu, apibarstyti sezamu.
Autorius: Alė Sak.
INGREDIENTAI:
2 vienetai agurkų
šiek tiek juodųjų pipirų
1 valgomasis šaukštas sezamo sėklų
2 saujos špinatų
1 valgomasis šaukštas acto (ryžių arba obuolių)
500 gramų aštunkojų
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus (sezamo arba ryžių)
Aštuonkojus išvirti. Sumaišyti laimo sultis su actu, aliejumi, druska ir pipirais. Čili susmulkinti, prieš tai pašalinus sėklytes, ir sudėti į užpilą. Gautu užpilu užpilti aštuonkojus ir palaikyti 30 min. Agurkus supjaustyti, sumaišyti su špinatais ir aštuonkojais. Salotas užpilti užpilu, apibarstyti sezamu.