Ištirpinkite sviestą, šiek tiek ataušinkite. Atskirai išsisukite vieną kiaušinį su 0,75 stiklinės cukraus, tuomet viską sudėkite į ataušintą sviestą ir išsukite, kol aptirps cukrus. Atskirai į dubenį įberkite reikalingą kiekį miltų ir kepimo miltelius.
Viską išmaišykite ir užpilkite paruoštą sviestą su cukrumi ir kiaušiniu. Tuomet viską gerai sumaišykite . Tešlą padalinkite į dvi dalis, sudėkite į atskirus maišelius ir valandai įdėkite į šaldymo kamerą.
Varškės įdaras:
Ištrinkite varškę, sudėkite krakmolą, grietinę ir išmaišykite. Atskirai suplakite 3 kiaušinius su likusiu cukrumi, po to juos supilkite į varškės masę ir viską sumaišykite. Sudėkite supjaustytus obuolius.
Pasiruoškite pyragams skirtą kepimo formą. Vieną dalį sutarkuokite burokine tarka (bus pagrindas). Ant pagrindo pilkite varškės masę, mėlynių uogienę, po to likusią tešlos dalį užtarkuokite ant paviršiaus. Ant viršaus sudekite migdolų griežinėlius,aptepkite viršų aliejumi. Kepkite apie valandą.
Autorius: Arminas
INGREDIENTAI:
1.5 stiklinės cukraus
2 valgomieji šaukštai krakmolo
šiek tiek migdolų
3 vienetai obuolių
4 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
500 gramų varškės
200 gramų sviesto
150 gramų grietinės
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 stiklinė uogienės (mėlynių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešla:
Ištirpinkite sviestą, šiek tiek ataušinkite. Atskirai išsisukite vieną kiaušinį su 0,75 stiklinės cukraus, tuomet viską sudėkite į ataušintą sviestą ir išsukite, kol aptirps cukrus. Atskirai į dubenį įberkite reikalingą kiekį miltų ir kepimo miltelius.
Viską išmaišykite ir užpilkite paruoštą sviestą su cukrumi ir kiaušiniu. Tuomet viską gerai sumaišykite . Tešlą padalinkite į dvi dalis, sudėkite į atskirus maišelius ir valandai įdėkite į šaldymo kamerą.
Varškės įdaras:
Ištrinkite varškę, sudėkite krakmolą, grietinę ir išmaišykite. Atskirai suplakite 3 kiaušinius su likusiu cukrumi, po to juos supilkite į varškės masę ir viską sumaišykite. Sudėkite supjaustytus obuolius.
Pasiruoškite pyragams skirtą kepimo formą. Vieną dalį sutarkuokite burokine tarka (bus pagrindas). Ant pagrindo pilkite varškės masę, mėlynių uogienę, po to likusią tešlos dalį užtarkuokite ant paviršiaus. Ant viršaus sudekite migdolų griežinėlius,aptepkite viršų aliejumi. Kepkite apie valandą.