REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Bulves nuskutam, išverdam ir padarom bulvių košę tik su 1/2 jūsų įprasto skysčio (pieno)doze.
- Pievagrybius supjaustome griežinėliais, svogūnus kubeliais. Svogūnus pakepinam kartu su grybais, druska, pipirais,pagal Jūsų skonį.
- Į formą, kurioje kepsite arkliuką, patiesiam kepimo popieriaus. Iš 1/3 visos turimos bulvių košės formuojam arkliuko apačią. Ant viršaus dedam įdarą (pievagrybius su svogūnais). Apdengiam likusia bulvių koše. Suformuojam ausytes, kanopas, uodegą.
- Akis, šnerves, kanopas padarome iš alyvuogių. Iš morkos padarom balną. Iš sūrio kasytes (išpindami ją) padarom uodegą bei arkliuko kartį.
- Kiaušinio baltymą suplakam atskirai nuo trynio. Suplaktu tryniu aptepam arkliuko nosytę. Likusią arkliuko dalį aptepam suplaktais baltymais.
Pašaunam į įkaitintą orkaitę apie 20 - 30 min.
Skanaus.
REKLAMA