Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Supilkite į birius produktu tirpintą sviestą, šiltą pieną bei vandenį ir suminkykite kočiojimui tinkamą tešlą. Padalinkite tešlą į maždaug 12 kiaušinio dydžio kamuoliukų ir palikite juos 10 min. pastovėti. Apvalius kamuoliukus pakočiokite, kad gautųsi stori blyneliai ir viduryje jų padarykite skylutes. Suformuotas spurgytes dėkite į karštą aliejų ir virkite jame, kol spurgytės gražiai apskrunda. Pakeptas spurgytes sudėkite ant popierinių servetėlių, kad nusivarvėtų riebalai. Prieš patiekiant apibarstykite cukrumi. Skanaus.
Autorius: Elena
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
2 stiklinės kvietinių miltų
1/3 stiklinės pieno (šiltas)
1/3 stiklinės vandens (šiltas)
1 arbatinis šaukštelis druskos
2 stiklinės aliejaus ((kepimui))
6 valgomieji šaukštai sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Supilkite į birius produktu tirpintą sviestą, šiltą pieną bei vandenį ir suminkykite kočiojimui tinkamą tešlą. Padalinkite tešlą į maždaug 12 kiaušinio dydžio kamuoliukų ir palikite juos 10 min. pastovėti. Apvalius kamuoliukus pakočiokite, kad gautųsi stori blyneliai ir viduryje jų padarykite skylutes. Suformuotas spurgytes dėkite į karštą aliejų ir virkite jame, kol spurgytės gražiai apskrunda. Pakeptas spurgytes sudėkite ant popierinių servetėlių, kad nusivarvėtų riebalai. Prieš patiekiant apibarstykite cukrumi. Skanaus.