1 kiaušinį kietai išvirkite ir nulupę susmulkinkite. Pavirti apie 2 min. verdančiame pasūdytame vandenyje kukurūzus ir palikti atvėsti. Įkaitinkite gilioje keptuvėje aliejų ir pakepinkite jame susmulkintus svogūnus. Tuomet supilkite pieną, maišant sudėkite kukurūzų krakmolą, sudėkite sviestą, muskatą, pagardinkite druska bei pipirais ir maišant kaitinkite, kol sviestas pilnai ištirpsta ir gaunasi tirštas padažas. Tuomet sudėkite kietai virtą kiaušinį, kukurūzus ir viską išmaišę supilkite į tešla išklotą kepimo indą. Aptepkite kraštus plaktu kiaušiniu ir likusį užliekite ant viršaus. Kepkite apie 25--35 minutes 190 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol pyragas gražiai paruduoja. Skanaus.
Autorius: Akvilė
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1/4 stiklinės krakmolo (kukurūzų)
2 stiklinės kukurūzų
1 arbatinis šaukštelis muskato (maltas)
3/4 stiklinės svogūnų (smulkinti)
2 vienetai kiaušinių
2 stiklinės pieno
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas aliejaus (augalinis)
1/4 stiklinės sviesto (minkštas)
370 gramų sluoksniuotos tešlos
PARUOŠIMO BŪDAS:
1 kiaušinį kietai išvirkite ir nulupę susmulkinkite. Pavirti apie 2 min. verdančiame pasūdytame vandenyje kukurūzus ir palikti atvėsti. Įkaitinkite gilioje keptuvėje aliejų ir pakepinkite jame susmulkintus svogūnus. Tuomet supilkite pieną, maišant sudėkite kukurūzų krakmolą, sudėkite sviestą, muskatą, pagardinkite druska bei pipirais ir maišant kaitinkite, kol sviestas pilnai ištirpsta ir gaunasi tirštas padažas. Tuomet sudėkite kietai virtą kiaušinį, kukurūzus ir viską išmaišę supilkite į tešla išklotą kepimo indą. Aptepkite kraštus plaktu kiaušiniu ir likusį užliekite ant viršaus. Kepkite apie 25--35 minutes 190 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol pyragas gražiai paruduoja. Skanaus.