Sumaišyti miltus su kepimo milteliais, 1 šaukšteliu druskos, sviestu ir suminkyti tešlą (galima įpilti šiek tiek vandens). Suminkytą tešlą maždaug 30 min. padėti į šaldytuvą. Susmulkinti pasūdytame vandenyje išvirtus kopūstus ir špinatus. Gilioje keptuvėje įkaitinti 1 šaukštą aliejaus ir pakepinti jame susmulkintą svogūną bei česnaką. Apkepus svogūnams nuimti nuo ugnies, sudėti kopūstus, špinatus, paskaninti druska, pipirais, muskatu, likusiu aliejumi ir viską gerai išmaišyti. Plonu tešlos sluoksniu iškloti aliejumi pateptą kepimo formą, sudėti įdarą, per pusę perpjautus kiaušinius, užbarstyti tarkuotu sūriu ir viską uždengti plonu likusios tešlos sluoksniu. Kepti apie 20-35 min. 200 laipsnių temperatūroje. Valgyti šiltą. Skanaus.
Autorius: Vaida
INGREDIENTAI:
1 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1.5 stiklinės kopūstų (virti)
šiek tiek muskato (maltas)
1 vienetas svogūnų
1 stiklinė špinatų (virti)
3 vienetai kiaušinių (kietai virti)
3 stiklinės kvietinių miltų
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
100 gramų parmezano sūrio
šiek tiek druskos
80 gramų sviesto
3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišyti miltus su kepimo milteliais, 1 šaukšteliu druskos, sviestu ir suminkyti tešlą (galima įpilti šiek tiek vandens). Suminkytą tešlą maždaug 30 min. padėti į šaldytuvą. Susmulkinti pasūdytame vandenyje išvirtus kopūstus ir špinatus. Gilioje keptuvėje įkaitinti 1 šaukštą aliejaus ir pakepinti jame susmulkintą svogūną bei česnaką. Apkepus svogūnams nuimti nuo ugnies, sudėti kopūstus, špinatus, paskaninti druska, pipirais, muskatu, likusiu aliejumi ir viską gerai išmaišyti. Plonu tešlos sluoksniu iškloti aliejumi pateptą kepimo formą, sudėti įdarą, per pusę perpjautus kiaušinius, užbarstyti tarkuotu sūriu ir viską uždengti plonu likusios tešlos sluoksniu. Kepti apie 20-35 min. 200 laipsnių temperatūroje. Valgyti šiltą. Skanaus.