• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek apelsinų (žievelė)
  • 2 kilogramai arbūzų
  • šiek tiek cinamono
  • šiek tiek citrinų (žievelė)
  • 200 gramų cukraus
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 2 stiklinės vandens
  • 3 valgomieji šaukštai grietinėlės
  • šiek tiek druskos
  • 200 gramų sviesto
  • šiek tiek konjako

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sviestas gerai išsukamas su tryniais, supilama grietinėlė, įberiama druskos ir užminkoma tešla.
    Tešla 1 valandą palaikoma šaltai.
    Nulupti bei kubeliais supjaustyti arbūzai verdami, kol suminkštės.
    Vėliau į košę beriama cukraus, citrinos rūgšties, cinamono, įtarkuojama citrinos žievelė, dar truputį pavirinama ir nukaitus ataušinama.
    Įpilama konjako.
    Išplakti kiaušinių baltymai įmaišomi į košę. Ji turi būti tirštoka.
    Iškočiota tešla dedama į tortinę formą taip, kad uždengtų ir formos kraštus.
    Ant tešlos sudedama arbūzų košė ir viršus apibarstomas trupiniais.
    Trupiniams sumaišoma šaukštas sviesto, šaukštas cukraus ir 2 šaukštai miltų. Viskas sutrinama tarp rankų.
    Kepama 30—40 min.
    Skanaus.

Autorius: Aušrinė

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek apelsinų (žievelė)
  • 2 kilogramai arbūzų
  • šiek tiek cinamono
  • šiek tiek citrinų (žievelė)
  • 200 gramų cukraus
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 2 stiklinės vandens
  • 3 valgomieji šaukštai grietinėlės
  • šiek tiek druskos
  • 200 gramų sviesto
  • šiek tiek konjako

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sviestas gerai išsukamas su tryniais, supilama grietinėlė, įberiama druskos ir užminkoma tešla.
    Tešla 1 valandą palaikoma šaltai.
    Nulupti bei kubeliais supjaustyti arbūzai verdami, kol suminkštės.
    Vėliau į košę beriama cukraus, citrinos rūgšties, cinamono, įtarkuojama citrinos žievelė, dar truputį pavirinama ir nukaitus ataušinama.
    Įpilama konjako.
    Išplakti kiaušinių baltymai įmaišomi į košę. Ji turi būti tirštoka.
    Iškočiota tešla dedama į tortinę formą taip, kad uždengtų ir formos kraštus.
    Ant tešlos sudedama arbūzų košė ir viršus apibarstomas trupiniais.
    Trupiniams sumaišoma šaukštas sviesto, šaukštas cukraus ir 2 šaukštai miltų. Viskas sutrinama tarp rankų.
    Kepama 30—40 min.
    Skanaus.

Autorius: Aušrinė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų