Sviestas gerai išsukamas su tryniais, supilama grietinėlė, įberiama druskos ir užminkoma tešla. Tešla 1 valandą palaikoma šaltai. Nulupti bei kubeliais supjaustyti arbūzai verdami, kol suminkštės. Vėliau į košę beriama cukraus, citrinos rūgšties, cinamono, įtarkuojama citrinos žievelė, dar truputį pavirinama ir nukaitus ataušinama. Įpilama konjako. Išplakti kiaušinių baltymai įmaišomi į košę. Ji turi būti tirštoka. Iškočiota tešla dedama į tortinę formą taip, kad uždengtų ir formos kraštus. Ant tešlos sudedama arbūzų košė ir viršus apibarstomas trupiniais. Trupiniams sumaišoma šaukštas sviesto, šaukštas cukraus ir 2 šaukštai miltų. Viskas sutrinama tarp rankų. Kepama 30—40 min. Skanaus.
Autorius: Aušrinė
INGREDIENTAI:
šiek tiek apelsinų (žievelė)
2 kilogramai arbūzų
šiek tiek cinamono
šiek tiek citrinų (žievelė)
200 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
2 stiklinės vandens
3 valgomieji šaukštai grietinėlės
šiek tiek druskos
200 gramų sviesto
šiek tiek konjako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestas gerai išsukamas su tryniais, supilama grietinėlė, įberiama druskos ir užminkoma tešla. Tešla 1 valandą palaikoma šaltai. Nulupti bei kubeliais supjaustyti arbūzai verdami, kol suminkštės. Vėliau į košę beriama cukraus, citrinos rūgšties, cinamono, įtarkuojama citrinos žievelė, dar truputį pavirinama ir nukaitus ataušinama. Įpilama konjako. Išplakti kiaušinių baltymai įmaišomi į košę. Ji turi būti tirštoka. Iškočiota tešla dedama į tortinę formą taip, kad uždengtų ir formos kraštus. Ant tešlos sudedama arbūzų košė ir viršus apibarstomas trupiniais. Trupiniams sumaišoma šaukštas sviesto, šaukštas cukraus ir 2 šaukštai miltų. Viskas sutrinama tarp rankų. Kepama 30—40 min. Skanaus.