Į verdantį vandenį sudėti supjaustytus arbūzus, bulves ir morkas. Virti ant silpnos ugnies, kol bulvės bei morkos išvirs. Sviestą įdėti į keptuvę, įberti miltų, sudėti supjaustytą svogūną ir pakepinti. Pakepintus svogūnus, atskiedus trupučiu nuoviro, supilti į sriubą. Sudėti prieskonius, užvirinti ir užbalinti grietine. Ši sriuba dažniausiai patiekiama vakarienei ir valgoma su juoda duona arba batonu, iki rudumo pakepintu su aliejumi. Skanaus.
Autorius: Laima
INGREDIENTAI:
1 litras arbūzų (kubeliais pjaustytas)
2 vienetai bulvių
1 vienetas laurų lapų (lapelis)
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 arbatinis šaukštelis kvietinių miltų
1.5 litro vandens
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
500 mililitrų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į verdantį vandenį sudėti supjaustytus arbūzus, bulves ir morkas. Virti ant silpnos ugnies, kol bulvės bei morkos išvirs. Sviestą įdėti į keptuvę, įberti miltų, sudėti supjaustytą svogūną ir pakepinti. Pakepintus svogūnus, atskiedus trupučiu nuoviro, supilti į sriubą. Sudėti prieskonius, užvirinti ir užbalinti grietine. Ši sriuba dažniausiai patiekiama vakarienei ir valgoma su juoda duona arba batonu, iki rudumo pakepintu su aliejumi. Skanaus.