• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas bulvių (virta)
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 arbatinis šaukštelis kvietinių miltų
  • 200 mililitrų pieno
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 30 gramų sviesto
  • 25 gramai mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui:
    4 vidutinių svogūnų
    1 didelio pomidoro
    1 „Mocarelos“ sūrio rutuliuko
    2. šaukštai pomidorų padažo
    200 g rūkyto kumpio

    Užkaitiname pieną, jame ištirpiname sviestą, įberiame druskos, cukraus, persijotus miltus. Indelyje ištirpiname mieles su nedideliu kiekiu šilto pieno ir cukrumi ir palaikome šiltai, kol jos pradės kilti, supilame į tešlą, įdedame sumaltą bulvę, išmaišome, užberiame ant viršaus dar miltų ir pastatome šiltai kilti. Prieš pabaigą supilame išplaktą kiaušinį. Tešla neturi lipti prie rankų, kad galima būtų iškočioti. Kol tešla kyla, ruošiame įdarą. Supjaustytus kubeliais svogūnus pakepiname aliejuje, supjaustytus juostelėmis kumpis sudedame į jau apkepusius svogūnus, dar keletą minučių pakepiname, sudedame pomidorų padažą. Pomidorą užpilame verdančiu vandeniu keletai sekundžių, nulupame odelę ir supjaustome kubeliais. „Mocarelos“ sūrį taip pat supjaustome nedideliais kubeliais. Tešlą padaliname į dvi dalis ir plonai iškočiojame, vieną lakštą paklojame ant skardos ir sudedame keptus svogūnus su kumpiu, ant viršaus suberiame „Mocarelos“ sūrį ir pomidorus, uždengiame kitu lakštu ir kraštus kruopščiai užsukame, kad kepant neišbėgtų įdaras. Pašauname į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę, kepame apie 30 min. Skanaus!

Autorius: Eglė

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas bulvių (virta)
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 arbatinis šaukštelis kvietinių miltų
  • 200 mililitrų pieno
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 30 gramų sviesto
  • 25 gramai mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui:
    4 vidutinių svogūnų
    1 didelio pomidoro
    1 „Mocarelos“ sūrio rutuliuko
    2. šaukštai pomidorų padažo
    200 g rūkyto kumpio

    Užkaitiname pieną, jame ištirpiname sviestą, įberiame druskos, cukraus, persijotus miltus. Indelyje ištirpiname mieles su nedideliu kiekiu šilto pieno ir cukrumi ir palaikome šiltai, kol jos pradės kilti, supilame į tešlą, įdedame sumaltą bulvę, išmaišome, užberiame ant viršaus dar miltų ir pastatome šiltai kilti. Prieš pabaigą supilame išplaktą kiaušinį. Tešla neturi lipti prie rankų, kad galima būtų iškočioti. Kol tešla kyla, ruošiame įdarą. Supjaustytus kubeliais svogūnus pakepiname aliejuje, supjaustytus juostelėmis kumpis sudedame į jau apkepusius svogūnus, dar keletą minučių pakepiname, sudedame pomidorų padažą. Pomidorą užpilame verdančiu vandeniu keletai sekundžių, nulupame odelę ir supjaustome kubeliais. „Mocarelos“ sūrį taip pat supjaustome nedideliais kubeliais. Tešlą padaliname į dvi dalis ir plonai iškočiojame, vieną lakštą paklojame ant skardos ir sudedame keptus svogūnus su kumpiu, ant viršaus suberiame „Mocarelos“ sūrį ir pomidorus, uždengiame kitu lakštu ir kraštus kruopščiai užsukame, kad kepant neišbėgtų įdaras. Pašauname į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę, kepame apie 30 min. Skanaus!

Autorius: Eglė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų