Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Kiaušinius sutrinti su cukrumi, palaipsniui suberti miltus, druską, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir supilti likerį. Tešlą sukrėsti į sviestu išteptą formą ir kepti apie 20 min. Įdaras: ištirpinti želė 1 stiklinėje vandens ir sumaišyti su manų koše mikserio pagalba. Į pateptą sviestu formą sudėti apelsinų kubelius ir užpilti manų želė. Palaikyti šaldytuve daugiau kaip valandą. Atvėsintą paplotį perpjauti per pusę, tarp bisvitų įdėti įdarą. Torto viršų papuošti išlydytu šokoladu ir apelsinais.
Autorius: Sigita
INGREDIENTAI:
2 vienetai apelsinų
1 stiklinė cukraus
3 vienetai kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
1 stiklinė manų kruopų (košė)
1 vienetas juodojo šokolado
2 valgomieji šaukštai likerio (Baileys)
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių
1 vienetas želės (apelsinų pakeliuose)
10 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Kiaušinius sutrinti su cukrumi, palaipsniui suberti miltus, druską, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir supilti likerį. Tešlą sukrėsti į sviestu išteptą formą ir kepti apie 20 min. Įdaras: ištirpinti želė 1 stiklinėje vandens ir sumaišyti su manų koše mikserio pagalba. Į pateptą sviestu formą sudėti apelsinų kubelius ir užpilti manų želė. Palaikyti šaldytuve daugiau kaip valandą. Atvėsintą paplotį perpjauti per pusę, tarp bisvitų įdėti įdarą. Torto viršų papuošti išlydytu šokoladu ir apelsinais.