Sviestą išsukite su 200 g cukraus ir kiaušiniais. Įmaišykite nutarkuotą apelsino žievelę ir su krakmolu bei kepimo milteliais sumaišytus miltus. Kepimo formą patepkite sviestu, pabarstykite miltais, sukrėskite į ją tešlą, išlyginkite tešlos paviršių ir peiliu subadykite iki dugno. Kepkite 175 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 val. Iškeptą pyragą išverskite iš formos ir atvėsinkite. Puoškite su 2 šaukštais cukraus išplakta grietinėle ir apelsinų skiltelėmis (dar galite aptepti šokoladu). Skanaus!
Autorius: Rasa
INGREDIENTAI:
1 vienetas apelsinų (žievelė, tarkuota)
200 gramų cukraus (+ 2 v. š.)
50 gramų krakmolo
4 vienetai kiaušinių
200 gramų kvietinių miltų
200 gramų grietinėlės
250 gramų sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą išsukite su 200 g cukraus ir kiaušiniais. Įmaišykite nutarkuotą apelsino žievelę ir su krakmolu bei kepimo milteliais sumaišytus miltus. Kepimo formą patepkite sviestu, pabarstykite miltais, sukrėskite į ją tešlą, išlyginkite tešlos paviršių ir peiliu subadykite iki dugno. Kepkite 175 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 val. Iškeptą pyragą išverskite iš formos ir atvėsinkite. Puoškite su 2 šaukštais cukraus išplakta grietinėle ir apelsinų skiltelėmis (dar galite aptepti šokoladu). Skanaus!