INGREDIENTAI:
- 1 vienetas agurkų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 2 valgomieji šaukštai krapų (smulkinti)
- 1 valgomasis šaukštas petražolių (smulkintos)
- šiek tiek kvietinių miltų
- 600 gramų ungurių
- šiek tiek druskos
- šiek tiek aliejaus
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ungurys nuvalomas, nulupamas ir supjaustomas 2 cm ilgio gabalais. Agurkai nulupami, perplaunami per pusę, išėmus sėklas, supjaustomi 2 cm ilgio gabalais ir užpilami karštu sultiniu. Ant iešmo pakaitomis sumaustomi ungurio ir agurko gabaliukai. Jie pasūdomi, apibarstomi pipirais, pavoliojami miltuose ir iškepami gerai įkaitintame aliejuje. Prie ungurio paduodamos šiaudeliais supjaustytos, aliejuje virtos bulvės ir su žalumynais sumaišytas sviestas.
REKLAMA