• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3 kilogramai žuvies (šviežios, Upės ar ežero )
  • 3 valgomieji šaukštai druskos
  • 2 arbatiniai šaukšteliai pipirai (5 rūšių)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai laurų lapų
  • 3 valgomieji šaukštai prieskonių (SANTA MARIA, sodo)
  • 1 vienetas česnakų
  • 1 sauja žalumynų ((petražolės, bazilikai, salieras, krapai))

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • 3 kilogramai žuvies (šviežios, Upės ar ežero )
  • 3 valgomieji šaukštai druskos
  • 2 arbatiniai šaukšteliai pipirai (5 rūšių)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai laurų lapų
  • 3 valgomieji šaukštai prieskonių (SANTA MARIA, sodo)
  • 1 vienetas česnakų
  • 1 sauja žalumynų ((petražolės, bazilikai, salieras, krapai))

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 8

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Žuvėliokams išimti vidurius, neskusti, palikti galvas. Gerai išplauti.
    Aptrinti druskos, prieskonių bei smulkintų prieskoninių žolelių mišiniu.
    Palaikyti per naktį vėsiau.
    Nuplauti nedideliame kiekyje vandens, nemirkant. Apdžiovinti.
  2. Mes rūkiname metalinėje statinėje, sudėję žuvis ant grotelių.
    Kūrenti lapuočiais - dregnomis alksnių, obelų, beržų malkomis, protarpiais įdedant kadugių ar pušų kankorėžių.
  3. Rūkinti atsižvelgiant į žuvų dydį - 1 - 2 val.
    Nustojus kūrenti žuvis kuriam laikui palikti atvirai ant grotelių - kad apdžiūtų.

Autorius: Regina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų