INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis citrinų (tarkuota žievelė)
- šiek tiek gvazdikėlių (malti)
- 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti)
- 4 vienetai obuolių
- 1 sauja salierų (žalioji dalis)
- 1 vienetas svogūnų
- 1 vienetas antienos
- 3 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
- 3 valgomieji šaukštai baltojo vyno
- šiek tiek druskos
- 0.5 stiklinės sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis raudonųjų pipirų (malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Svogūnus ir salierus susmulkinti, obuolius nuskusti, išimti viduriukus, supjaustyti skiltelėmis.
Viską kartu 2-3 minutes pakepinti su trupučiu sviesto.
Nukelti nuo ugnies, sudėti džiūvėsėlius, maltus pipirus, gvazdikėlius, tarkuotą citrinos žievelę, vyną ir gerai išmaišyti.
Antį nuplauti, nusausinti ir prikimšti įdaro. Apibarstyti druska ir pipirais, apšlakstyti tirpintu sviestu ir 1 valandą kepti ant grotelių vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje. Po valandos aplieti tirpintu sviestu ir kepti dar 15-20 minučių.
REKLAMA