INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus (rudasis)
- 1 vienetas kiaušinių (išplaktas)
- 450 gramų kvietinių miltų (pageidautina specialūs miltai duonai)
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 75 gramai sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis prieskonių (cinamonas, muskatas, imbieras, kmynai)
- 2 arbatiniai šaukšteliai mielių (sausos)
- 2 vienetai arbatos (maišeliuose, juoda)
- 350 gramų vaisių (džiovinti, razinos, saldintos vaisių žievelės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 1. Užplikyti 2 puodelius stiprios juodos arbatos.
2. Išmirkyti džiovintus vaisius arbatoje. Geriausia mirkyti kelias valandas, arba palikti per naktį, tačiau jei tam nėra laiko, galima mirkyti tiek kiek spėjat.
3. Pašildyti pieną iki kambario temperatūros, idėti šaukštelį cukraus, mieles ir palikti šiltoje vietoje 15 minučių.
4. Sumaišyti miltus, rudąjį cukrų, druską, įdėti sutarkuotą sviestą, išplaktą kiaušinį, mieles su pienu, prieskonius. Nusausinti džiovintus vaisius ir taip pat sudėti į dubenį. Išminkyti gautą tešlą, jeigu limpa prie rankų, įdėti daugiau miltų.
5. Gerai išminkius tešlą, dėti ant aliejumi pateptos skardos, uždengti audeklu ir palikti šiltoje vietoje 45-60 minučių. Tešla turėtų dvigubai išsipūsti.
6. Kepti duoną orkaitėje 180C temperatūroje 30 minučių, išimti kepaliuką iš skardos, apversti ir kepti dar 20 minučių. Duona yra iškepusi, kai pabeldus į kiekvieną duonos šoną, skamba kaip tuščiaviduris kepalas.
Duoną patiekti atvėsusią
REKLAMA