INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- šiek tiek petražolių
- 2 vienetai svogūnų
- 2 vienetai kiaušinių
- šiek tiek druskos
- 3 valgomieji šaukštai sviesto
- 4 valgomieji šaukštai grietinės
- 600 gramų aguročių
- 150 gramų grybų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nulupti aguročiai perpjaunami pusiau, išskobus dalį minkštimo su sėklomis apvirinami pasūdytame vandenyje. Išskobtas minkštimas be sėklų sukapojamas, sumaišomas su virtais supjaustytais grybais, petražolėmis ir svieste pakepintais svogūnais. Masė pasūdoma, įberiama pipirų, pakepinama. Aguročiai prikemšami tos masės ir troškinami, įpylus truputį karšto vandens ar sultinio. Troškinti aguročiai sudedami į pašildytą pusdubenį, užpilami tuo pačiu padažu, kuriame buvo troškinti, pagardintu supjaustytais virtais kiaušiniais ir grietine.
REKLAMA