Minkštą sviestą sutrinti su cukrumi, po viena įmušti kiaušinius ir viską gerai išmaišyti. Aguonas nuplikyti, nusausinti ir sumalti kartu su riešutais. Riešutus, aguonas ir miltus bei kepimo miltelius sumaišyti ir po šaukstą įmaišyti į tešla. Džiovintus vaisius arba cukatus užpilti verdančiu vandeniu ir palikti išmirkti pusvalandžiui, paskui nusausinti, susmulkinti ir sudėjus į tešlą, kruopščiai viską išmaišyti. Kekso formą ištepti sviestu, apibarstyti miltais ir supilti paruoštą tešlą. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Iškeptą keksą atvėsinti kepimo formoje, vėliau išimti ir pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
100 gramų aguonų
170 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
85 gramai kvietinių miltų
170 gramų sviesto
125 gramai riešutų (malti)
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
100 gramų vaisių (džiovinti (arba cukatos))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Minkštą sviestą sutrinti su cukrumi, po viena įmušti kiaušinius ir viską gerai išmaišyti. Aguonas nuplikyti, nusausinti ir sumalti kartu su riešutais. Riešutus, aguonas ir miltus bei kepimo miltelius sumaišyti ir po šaukstą įmaišyti į tešla. Džiovintus vaisius arba cukatus užpilti verdančiu vandeniu ir palikti išmirkti pusvalandžiui, paskui nusausinti, susmulkinti ir sudėjus į tešlą, kruopščiai viską išmaišyti. Kekso formą ištepti sviestu, apibarstyti miltais ir supilti paruoštą tešlą. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Iškeptą keksą atvėsinti kepimo formoje, vėliau išimti ir pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!