7 gramai mielių (sausos (arba 15 g šviežių mielių))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supilami į dubenėlį miltai, supilamas vanduo, aliejus, suberiamos mielės, druska bei aguonos ir viskas suminkoma. Jei naudojamos šviežios mielės, pirmiau jos ištirpinamos šiltame vandenyje arba piene ir tuomet sumaišomos su kitais ingredientais. Aguonas galima dėti sausas arba išmirkytas vandenyje. Tešla minkoma, kol tampa elastinga. Dubuo patepamas aliejumi, į jį sudedama tešla ir paliekama 1 val. šiltoje vietoje, kad pakiltų. Pakilusi tešla padalinama į 8 dalis, o kiekvieną jų dar į 3 dalis. Šie maži gabalėliai suformuojami į plonus ritinėlius ir po tris sujungiami (kaip parodyta nuotraukoje). Supinamos pynutės, sudedamos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir paliekamos 20-30 min. pakilti. Tuomet patepamos plaktu kiaušiniu ir kepamos apie 10-12 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Autorius: Erika
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės aguonų
1 vienetas kiaušinių
400 gramų kvietinių miltų
220 mililitrų vandens
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
60 gramų aliejaus
7 gramai mielių (sausos (arba 15 g šviežių mielių))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supilami į dubenėlį miltai, supilamas vanduo, aliejus, suberiamos mielės, druska bei aguonos ir viskas suminkoma. Jei naudojamos šviežios mielės, pirmiau jos ištirpinamos šiltame vandenyje arba piene ir tuomet sumaišomos su kitais ingredientais. Aguonas galima dėti sausas arba išmirkytas vandenyje. Tešla minkoma, kol tampa elastinga. Dubuo patepamas aliejumi, į jį sudedama tešla ir paliekama 1 val. šiltoje vietoje, kad pakiltų. Pakilusi tešla padalinama į 8 dalis, o kiekvieną jų dar į 3 dalis. Šie maži gabalėliai suformuojami į plonus ritinėlius ir po tris sujungiami (kaip parodyta nuotraukoje). Supinamos pynutės, sudedamos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir paliekamos 20-30 min. pakilti. Tuomet patepamos plaktu kiaušiniu ir kepamos apie 10-12 min. 180 laipsnių temperatūroje.