Prinokusius abrikosus nuplauti, išvirti ir pertrinti per sietelį. Į gautą masę suberti cukrų ir virti, kol masė sutirštės. Baltymus suplakti ir sumaišyti su verdančia mase. Tada supilti želatiną, ištirpintą vandenyje, viską sumaišyti ir supilti į indelius. Atvėsinti. Patiekiant zefyrus, galima juos palaistyti vaisių sultimis arba sirupu su vynu.
Autorius: Vitalija
INGREDIENTAI:
200 gramų abrikosų
120 gramų cukraus
4 vienetai kiaušinių (baltymai)
4 gramai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Prinokusius abrikosus nuplauti, išvirti ir pertrinti per sietelį. Į gautą masę suberti cukrų ir virti, kol masė sutirštės. Baltymus suplakti ir sumaišyti su verdančia mase. Tada supilti želatiną, ištirpintą vandenyje, viską sumaišyti ir supilti į indelius. Atvėsinti. Patiekiant zefyrus, galima juos palaistyti vaisių sultimis arba sirupu su vynu.