• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iškyla gamtoje – būtina vasaros tradicija, kurią su malonumu galime surengti tiek mieste, tiek prie ežero. Tačiau nekiekvienas iškylautojas žino, kad paprastas pasisėdėjimas gamtoje gali tapti tikra švente pasirūpinus tinkamais užkandžiais. Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen artėjančiam savaitgaliui siūlo išmėginti penkis gardžius užkandžių receptus, kurie patiks net ir išrankiausiems gurmanams.

Iškyla gamtoje – būtina vasaros tradicija, kurią su malonumu galime surengti tiek mieste, tiek prie ežero. Tačiau nekiekvienas iškylautojas žino, kad paprastas pasisėdėjimas gamtoje gali tapti tikra švente pasirūpinus tinkamais užkandžiais. Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen artėjančiam savaitgaliui siūlo išmėginti penkis gardžius užkandžių receptus, kurie patiks net ir išrankiausiems gurmanams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Artėjantis savaitgalis daugelį žmonių išvilios į gamtą. Surengti pikniką galima tiek mieste, tiek savo namo ar sodybos kieme, tačiau prieš tai svarbiausia – pasirūpinti maistu.

REKLAMA

A. Rasmussen sako, kad iškyloje svarbiausia maistą patiekti mažomis porcijomis. Anot jos, dažniausiai pasitaikanti klaida ruošiantis iškylai – neįvertinama, kad kai kurie maisto produktai ar jau pagaminti patiekalai netinka gabenimui ar valgymui lauko sąlygomis.

„Jeigu iškyloje norite mėgautis konkrečiu patiekalu, jam reikalingus produktus pakuokite atskirai, o radę iškylavimo vietą, išpakuokite ir sumaišykite viską taip, kaip namuose“, – pataria A. Rasmussen.

REKLAMA
REKLAMA

Išmėginkite sūrio rutuliukus

Ne paslaptis, kad gamtoje labai pakyla apetitas – dėl gryno oro ir dažnai aktyvaus poilsio norisi valgyti gerokai daugiau nei namuose. A. Rasmussen, visų pirma, rekomenduoja su savimi pasiimti lazdelėmis pjaustytų daržovių – agurkų, paprikų ar morkų, nes tai itin sveikas pasirinkimas, puikiai malšinantis troškulį. Sotesniam užkandžiui, maisto ekspertė, siūlo rinktis sūrio rutuliukus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jums reikės: 500 g sūrio 500 ml aliejaus 4 kiaušinių 300 g miltų Druskos

Gaminimas:

Sūrį sutarkuokite tarka. Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir viską išplakite. Vėliau įpilkite šiek tiek miltų ir pamaišykite. Miltus berkite palengva, kol gausite kibią, bet lipnią tešlą. Tuomet rankas sudrėkinkite šlakeliu vandens ir iš paruoštos masės formuokite nedidelius rutuliukus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite suformuotus rutuliukus.

REKLAMA

Kepkite kelias minutes, kol gražiai apskrus. Jei norite, kad jie viduje būtų minkšti, kepkite iki tamsios spalvos. Iškeptus sūrio rutuliukus išimkite iš keptuvės ir padėkite ant popierinių rankšluosčių nusausinimui. Paruoštus sudėkite į krepšelį ir patiekite.

Gardūs daržovių užkandžiai

Daržovių užkandžiai yra lengvai pagaminamas ir puikiai gamtoje tinkantis maistas. A. Rasmussen siūlo išmėginti kelis gardžius daržovių receptus. Vienas iš jų – baklažano suktinukai.

REKLAMA

Jums reikės:

1 didelio baklažano 300 g tepamo varškės sūrelio 150 g fetos sūrio Indelio saulėje džiovintų pomidorų Česnakų Krapų Druskos

Gaminimas:

Baklažaną supjaustykite išilgai per visą ilgį, sudėkite į pasūdytą vandenį ir palikite maždaug 10 minučių. Vėliau išimkite ir nusausinkite. Tuomet baklažano juosteles apkepinkite iš abiejų pusių ir sudėkite ant popierinių rankšluosčių. Varškę sumaišykite su feta, išspauskite česnako pagal skonį ir sudėkite smulkiai supjaustytus džiovintus pomidorus, krapus ir viską gerai išmaišykite. Paruoštą masę įsukite į keptas baklažano juosteles.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

IKI maisto ekspertė taip pat siūlo išmėginti tradicinį iškylų užkandį – morkų lazdeles, tačiau siūlo jas pasigaminti kitaip – suteikiant egzotinį skonį.

Jums reikės: 500 g morkų 5 v. š. aliejaus Petražolių Šviežio imbiero Druskos

Gaminimas:

Morkas nuskuskite ir supjaustykite lazdelėmis. Jas sumaišykite su kapotomis petražolėmis, šviežiu tarkuotu imbieru ir aliejumi. Tuomet jas sudėkite į aliejumi pateptą kepimo indą ant kepimo popieriumi išklotos ir aliejumi pateptos skardos. Pabarstykite druska ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.

REKLAMA

Sotesni užkandžiai

Maisto ekspertė įspėja, kad šių užkandžių gaminimas pareikalaus nemažai laiko, tačiau rezultatas gausis vertas šių pastangų. Pirmasis receptas, kurį siūlo išmėginti A. Rasmussen – užkandėlė su lašišomis.

Jums reikės: 200 g rūkytos arba sūdytos lašišos filė 28 vnt. sūrių šaukštelių Maskarponės kremo Šviežių krapų Citrinos

Gaminimas: Lašišos filė supjaustykite plonais griežinėliais. Į šaukštelį dėkite vieną iš supjaustytų griežinėlių ir šalia konditeriniu švirkštu išspauskite maskarponės kremą. Taip kartokite su visais šaukšteliais, kol pagaminsite visus užkandžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų