Šį kartą šefų praktiški patarimai atskleidė, kaip greitai pagaminti silkės kapotinį, karamelizuotas daržoves arba kokios gudrybės bulvių košę paverčia ypač puria.
Istorinės virtuvės žinovas, profesionalus šefas Tomas Rimydis „La Maistas“ laidos žiūrovams parodė, kaip teisingai, greitai ir skaniai pagaminti karamelizuotas daržoves. Tam pasirinkti ingredientai: cukrus, šiek tiek druskos, pipirų, petražolės, truputis vandens ir, žinoma, jūsų pasirinktos daržovės. Nors T. Rimydis šį kartą pasirinko karamelizuoti pastarnokus, vietoj jų taip pat tinka salieras, ropės, kaliaropės ar moliūgas.
Receptą, kaip Tomas gamino karamelizuotas daržoves, žiūrėkite vaizdo įraše.
Grilio virtuozas Vylius Blauzdavičius dalino patarimais, kaip pagaminamas greitas ir daug ingredientų nereikalaujantis silkės kapotinis. Receptui tereikė svogūnų, duonelės, obuolių, citrinos sulčių ir, žinoma, silkės.
Receptą, kaip Vylius gamino silkės kapotinį, žiūrėkite vaizdo įraše.
Laidos svečias – Simona Kontrimienė, tinklaraščio „Balta lėkštė“ autorė kulinarinėje laidoje atskleidė, kaip pagaminti dangišką, ypač purią ir burnoje tirpstančią bulvių košę.
Receptą, kaip Simona gamino purią bulvių košę, žiūrėkite vaizdo įraše.
Išskirtinius virtuvės šefų receptus ir daugiau kulinarinių paslapčių išvyskite laidoje „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3, o jei nespėjote peržiūrėti laidos, tai padaryti galite čia.