• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kardelių svogūnėlius geriau iškasti prieš prasidedant šalčiams, nes kuo ilgiau jie lieka žemėje, tuo didesnė ligų rizika. 

Kardelių svogūnėlius geriau iškasti prieš prasidedant šalčiams, nes kuo ilgiau jie lieka žemėje, tuo didesnė ligų rizika. 

REKLAMA

Dalijamės su jumis žiniomis, kaip paruošti kardelius žiemai.

Žingsnis po žingsnio

Kasdami stiebus nupjaukite žemai ir atsargiai pašalinkite ūglius.

Jei kasama po lietaus, svogūnėlius reikia kruopščiai nuplauti ir išdžiovinti šiltoje patalpoje.

Po vienos ar dviejų savaičių atskirkite motininį svogūnėlį, nuvalykite sausus žvynelius ir išmeskite pažeistus bei ligotus.

Galutinis svogūnėlių valymas atliekamas žiemos pabaigoje, nes žvyneliai apsaugo juos nuo išdžiūvimo.

Pirmiausia svogūnėliai dvi-tris savaites laikomi 15-18 °C temperatūroje, o visiškai išdžiūvę - +5-7 °C temperatūroje dėžutėse dviem-trimis sluoksniais.

Išimkite sukietėjusius ar suminkštėjusius svogūnėlius, o pažeistas vietas apdorokite mangano tirpalu ir uždenkite medžio anglimi. Ši medžiaga laikoma atskirai.

Šis kardelių svogūnėlių paruošimo žiemai būdas leis išlaikyti juos sveikus ir suteikti ryškius žiedus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų