Tailando „Thai Airways“ tapo pirmosiomis oro linijomis pasaulyje, savo patiekalų meniu žymėsiančiomis anglies dvideginio pėdsaką, kurį sukelia patiekalai, valgomi skrydžio metu.
Kaip praneša britų „The Independent“, oro bendrovė prie kiekvieno patiekalo 2010-aisiais žymės tikslų į orą išmetamo anglies dvideginio kiekį.
Pavyzdžiui, „Thai Airways“ siūlomo viščiuko „Mussaman“ su ryžiais porcija (250 gramų) pagamina 13,6 kilogramų anglies dvideginio, o viščiukas „Kiew-Wan“ su ryžiais tuo tarpu aplinką užteršia 13,9 kilogramų anglies dvideginio. Taigi pagrindinis sumanymo tikslas – informuoti ir suteikti žmonėms galimybę prisidėti prie žalingo poveikio aplinkai mažinimo.
Tikslius anglies dvideginio skaičiavimus atliko Tailando šiltnamio efekto vadybos organizacija.
Japonų oro linijos savo ruožtu jau anksčiau, taupydamos degalus, paskelbė ketinančios trumpinti salone naudojamų šaukštų ilgį.